aangepast naar recept van Alma Huisken
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten rode mullen in saffraansaus:
  • 4 rode mullen, ingewanden en schubben verwijderd
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • ½ rode peper in kleine ringetjes gesneden
  • 3 cm verse gemberwortel zeer fijngehakt
  • 2-3 saffraandraadjes, licht gevijzeld.
  • 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes op sap zonder toevoegingen of 500 gram ontvelde tomaten en in stukjes gesneden.
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu (niet teveel)
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • worteltjes
  • doperwtjes (diepvries)
  • Extra: veldsla salade.
Bereiding:
Bak de knoflook en de rode peper tot ze zacht zijn in de olijfolie (niet te heet)
Voeg tomaten, tamari of shoyu, saffraan en gember toe en laat 15 minuten pruttelen.
Leg nu de mullen erop en laat ze een minuut of 12 mee garen. Na ongeveer 6 minuten de mullen omdraaien.
Serveer met zilvervliesrijst en mix van gekookte worteltjes (vers) en doperwtjes (diepvries) en veldslasalade. 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Rode mullen met saffraansaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>