Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van de site 'tijdvoorvis'

Ingrediënten: gestoofde makreel met prei

  • 800 g makreel
  • olijfolie met klontje boter
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • tamari of shoyu, peper
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels zure room
Bereiding:
Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte. Of laat dit de visboer doen.
Verhit de olie met klontje roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.

Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop.
Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de zure room erover.

Dek de schaal af, zet hem midden in de voorverwarmde oven van 200 graden C. en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden.

Serveer met gekookte zilvervliesrijst en bietjessalade. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreel, gestoofd met prei"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>