Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel
Was en dep de snoekbaarsfilets droog en leg deze in de klein beetje ingevette ovenschaal. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat olijfolie. Meng de kerriepoeder erbij en schep de creme fraiche erbij en vermeng het als laatste met de geraspte kaas en maak er een niet al te dikke saus van. Giet deze over de snoekbaars en gaar de snoekbaars in ca. 20 tot 25 minuten in een vorverwarmde oven (ca. 180 graden)
Serveer de snoekbaars met een risotto van wilde rijst of een gepofte aardappel die u naast de vis kunt lkeggen in de oven (heeft wel meer tijd nodig dan de vis dus let daar op) en met een frisse groene salade . Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel
- 4 middelgrote snoekbaarsfilets
- 2 uien, middelgroot
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 5 eetlepels kerrie of kurkuma
- 1 bekertje creme fraiche
- 250 gram licht belegen jonge kaas geraspt
- wilde rijst (maak er risotto van nog lekkerder) of gepofte aardappel
- Voor salade erbij: zie salades.
Was en dep de snoekbaarsfilets droog en leg deze in de klein beetje ingevette ovenschaal. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat olijfolie. Meng de kerriepoeder erbij en schep de creme fraiche erbij en vermeng het als laatste met de geraspte kaas en maak er een niet al te dikke saus van. Giet deze over de snoekbaars en gaar de snoekbaars in ca. 20 tot 25 minuten in een vorverwarmde oven (ca. 180 graden)
Serveer de snoekbaars met een risotto van wilde rijst of een gepofte aardappel die u naast de vis kunt lkeggen in de oven (heeft wel meer tijd nodig dan de vis dus let daar op) en met een frisse groene salade . Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel"