Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gestoofde poon met kerrierijst en broccoli
  • Neem drie of vier stoofponen (vraag uw visboer daarnaar, neem niet de kleine poon die is beter om te bakken)
  • Een bouquet garni van o.a. tijm, dille, oregano, salie enz.
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • drie teentjes geperste knoflook
  • vier tomaten
  • zilvervliesrijst of wilde rijst voor 4 personen
  • twee theelepels kerriepoeder of kurkuma
  • scheutje tamari of shoyu
  • 500-750 gram broccoli
Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst of wilde rijst volgens de gebruiksaanwijzing. En maak er kerrierijst van door er twee theelepels kerrie of kurkuma aan toe te voegen.
Kook de broccoli in ruim water beetgaar ( ongeveer 10 tot 12 minuten)
Was de schoongemaakte poon goed onder koud stromend water. Smeer de geperste knoflook aan de binnenkant van de ponen
Snijdt de citroenen in schijfjes en bewaar enkele schijfjes voor garnering
Hak de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie (niet te heet) en bak de poon met knoflook zachtjes enkele minuten aan.
Temper het vuur en voeg een klein beetje water toe en ook de tomaten, de citroenschijfjes, het grofgehakte bouquetgarni (wel even wassen vooraf) en eventueel een scheutje tamari (hoeft niet als u niet van al teveel zout houdt, kruiden maken vis sowieso smakelijk).
Stoof de vis met deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Serveer alles tegelijk (garneer met stukjes dille en een extra schijfje citroen) met eventueel nog een gemengde groene salade. Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Poon met broccoli en kerrierijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>