Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: gestoofde poon met kerrierijst en broccoli
Kook de zilvervliesrijst of wilde rijst volgens de gebruiksaanwijzing. En maak er kerrierijst van door er twee theelepels kerrie of kurkuma aan toe te voegen.
Kook de broccoli in ruim water beetgaar ( ongeveer 10 tot 12 minuten)
Was de schoongemaakte poon goed onder koud stromend water. Smeer de geperste knoflook aan de binnenkant van de ponen
Snijdt de citroenen in schijfjes en bewaar enkele schijfjes voor garnering
Hak de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie (niet te heet) en bak de poon met knoflook zachtjes enkele minuten aan.
Temper het vuur en voeg een klein beetje water toe en ook de tomaten, de citroenschijfjes, het grofgehakte bouquetgarni (wel even wassen vooraf) en eventueel een scheutje tamari (hoeft niet als u niet van al teveel zout houdt, kruiden maken vis sowieso smakelijk).
Stoof de vis met deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Serveer alles tegelijk (garneer met stukjes dille en een extra schijfje citroen) met eventueel nog een gemengde groene salade. Zie salades
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: gestoofde poon met kerrierijst en broccoli
- Neem drie of vier stoofponen (vraag uw visboer daarnaar, neem niet de kleine poon die is beter om te bakken)
- Een bouquet garni van o.a. tijm, dille, oregano, salie enz.
- 2 citroenen
- olijfolie
- drie teentjes geperste knoflook
- vier tomaten
- zilvervliesrijst of wilde rijst voor 4 personen
- twee theelepels kerriepoeder of kurkuma
- scheutje tamari of shoyu
- 500-750 gram broccoli
Kook de zilvervliesrijst of wilde rijst volgens de gebruiksaanwijzing. En maak er kerrierijst van door er twee theelepels kerrie of kurkuma aan toe te voegen.
Kook de broccoli in ruim water beetgaar ( ongeveer 10 tot 12 minuten)
Was de schoongemaakte poon goed onder koud stromend water. Smeer de geperste knoflook aan de binnenkant van de ponen
Snijdt de citroenen in schijfjes en bewaar enkele schijfjes voor garnering
Hak de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie (niet te heet) en bak de poon met knoflook zachtjes enkele minuten aan.
Temper het vuur en voeg een klein beetje water toe en ook de tomaten, de citroenschijfjes, het grofgehakte bouquetgarni (wel even wassen vooraf) en eventueel een scheutje tamari (hoeft niet als u niet van al teveel zout houdt, kruiden maken vis sowieso smakelijk).
Stoof de vis met deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Serveer alles tegelijk (garneer met stukjes dille en een extra schijfje citroen) met eventueel nog een gemengde groene salade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Poon met broccoli en kerrierijst"