Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten eierencurry:
 
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 8 eieren (scharrel)
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 blik gepelde tomaten zonder toevoegingen
  • tamari of shoyu
  • snufje cayennepeper
  • 4 takjes verse koriander
  • gele rijst (zilvervliesrijst zie dag 1 van deze maand)
  • Extra: tropische fruitsalade
Bereiding:

Kook de zilvervliesrijstrijst in ruim water met 1 theelepel kerrie of kurkuma toegevoegd.
Kook de eieren hard in acht tot tien minuten. Eieren laten schrikken en laten afkoelen.
In wok ui fruiten en na een minuut of drie knoflook, laurier, koriander en komijn ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Strooi de kurkuma eroverheen.
Voeg nu de tomaten met vocht toe en breng de curry al roerend aan de kook en kook de curry in twinig minuten op matig vuur in tot een dikke curry. Breng op smaak met tamari of shoyu en wat cayennnepeper.
Gepelde eieren halveren en in curry mee verwarmen. Ca. 5 minuten.

Serveren met de gele rijst en een tropische fruitsalade met veel ananas, kiwi en mango.
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Eierencurry"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>