Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Voor twee personen

Ingrediënten: tofulasagna met roergebakken groenten
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 400 gram tofu als plak
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels sambal brandal (zie TOKO)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde rode ui
  • tamari of shoyu
  • extra: keukenpapier en komkommersalade Zie salades.

Bereiding:
Snijdt de tofuplak in zes gelijke langwerpige delen en laat op keukenpapier uitlekken.
Roer de sambal in kom los met 1 ½ eetlepel olijfolie en bestrijk daarmee de tofuplakken.
Laat deze dan een half uurtje staan om in te trekken.
Ui, knoflook, paprika en paksoi goed wassen en klein snijden.
Meng ½ eetlepel olijfolie met ½ eetlepel sesamolie en fruit in een wok de ui en knoflook. Voeg daarna de paksoi toe en laat op matig/hoog vuur het geheel slinken.
Leg dit mengsel even weg op voorverwarmd bord en houdt de groenten warm (afdekken).
Roerbak nu in dezelfde wok met weer een mix van olijfolie en sesamolie (ieder halve eetlepel) de paprika beetgaar in ongeveer drie minuten.
Ondertussen in een aparte koekenpan de gemarineerde tofuplakken in ca. 4 minuten om en om bruin bakken. (Gebruik in principe een droge koekenpan met antiaanbaklaag).

Serveer nu op een bord gestapeld: plak tofu, paksoimengsel, plak tofu, paprikamengsel, en afdekken met weer een plak tofu. Druppel wat tamari of shoyu eroverheen en serveer met een warm naenbrood (bij de ALDI goedkoopste, trouwens ook de olijfolie is daar veruit de goedkoopste en door consumentengids zelfs als beste kwaliteit gekwalificeerd) en een komkommersalade erbij. Zie salades.

Extra: komkommersalade

Bereiding: Komkommersalade

Was de komkommer goed en schil deze.
Snijdt de komkommer vervolgens in blokjes.
Voeg toe een kleingesneden rood of wit uitje
Doe in een aparte kom een scheutje olijfolie (extra vierge), wat druppels wijnazijn, snufje peper, eventueel wat Italiaanse kruiden (1 theelepel) en meng dit mengsel goed door elkaar zodat het lobbig wordt.
Meng de dressing door de komkommer. Eventueel lekker met fijngekruimelde fetakaas.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roerbakgroenten met tofulasagna"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>