Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten: kippenlevers met bloemkool en nieuwe aardappels

  • 250 gram kippenlevers. Als het verkrijgbaar is biologisch het beste
  • 250 gram champignons
  • 2 uien gesnipperd
  • nieuwe aardappelen voor vier personen
  • grote bloemkool
  • scheutje rode wijn
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • extra bietjes salade. Zie salades.

Bereiding:
Was en borstel de nieuwe aardappels goed en kook ze in weinig water gaar
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in weinig water
Smoor de uien in de olijfolie en roomboter. Voeg de kippenlevers toe en smoor deze mee.
Voeg daarna de kleingesneden champignons toe en blus het geheel af na ongeveer 8 minuten met rode wijn.

Serveer aardappelen, bloemkool en kippenlevermengsel samen met bietjessalade. Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bloemkool met kippenlevertjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>