Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 

Voor 2 personen
Ingrediënten: courgettepizza met tofugehakt

 

  • 1 kleine courgette
  • 1 bakje tofugehakt.
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes.
  • ½ eetl. fijngehakte rozemarijnblaadjes
  • ½ eetl. fijngehakte verse salie
  • tamari en peper
  • 2 naenbroden
  • 1 ½ dl. tomatensaus zonder toevoegingen
  • 150 gr. mozzarella

Bereiding:
Verwarm de oven op 225*C.
Was intussen de courgette en snijd hem in kleine blokjes.
Schep in een kom de courgette, de tofugehakt, de olie, de tijm, de rozemarijn en de salie door elkaar. Voeg tamari en peper naar smaak toe.
Strijk de tomatensaus over de naenbroden uit en verdeel het courgettemengsel erover.
Rasp de mazzarella en strooi het erover.
Bak de 'pizza' in de oven in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met bv. een frisse gemengde salade van waterkers, veldsla en bosui. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Courgettepizza"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>