Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: chili met tofu

  • 1 blok biologische tofu (ongeveer 350 gram)
  • 2 uien
  • roerbakgroenten. U kunt in elke supermarkt een pakje roerbakgroenten kopen, maar het uiteraard ook zelf samenstellen van verse groenten. Zoals prei, gesneden savoiekool, stukjes wortel, plakjes champignons enz.
  • 1 pot kidneybonen
  • 1 pot bruine bonen of jonge capucijners
  • 1 pot chilibonen
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 3 eetlepels tamari of shoyu
  • enkele eetlepels olijfolie extra vierge (Zie Uitgangspunten Houtsmullerdieet )

Bereiding:
Tofu in kleine blokjes snijden en de tamari erover gieten en even laten staan (15 minuten)
Uien klein snijden en fruiten in de olijfolie. Na een minuut of vijf tofu toevoegen en enkele minuten mee laten bakken.
Daarna roerbakgroenten, klein gesneden, toevoegen en al roerend een minuut of 7 meebakken.
Alle bonen toevoegen en gepelde tomaten erbij en op laag vuur het mengsel goed warm laten worden.
Op smaak brengen met een scheutje extra tamari of shoyu en eventueel wat peper.

Serveren met warm bruin stokbrood en tomatensalade (zie salades)


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Chili met tofu"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>