Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten ragout van tahoe en gesauteerde Chinese kool: Van www.vegatopia.com en aangepast.

 

  • 250 gram tahoe, in reepjes gesneden
  • 2 dl. groentenbouillon
  • volkorenmeel
  • 1 ui
  • 1 bosuitje
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 150 gram monchou
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zilvervlies rijst
  •  
Voor de marinade:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • enkele druppels tabasco
  • 2 eetlepels tamari of shoyu
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • stukje kleingesneden gember (3 cm.)
  • 250 gram Chinese kool kleingesneden in reepjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 2 dl groentebouillon
  • trosje witte of rode druiven, gehalveerd
Bereiding:
Breng de bouillon met de tahoerepen aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten trekken. Giet daarna het geheel door een zeef. Laat de tahoe uitlekken en bewaar de bouillon. Schep de tahoe door de marinade en laat 15 minuten rusten. Neem de tahoe uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Houd de marinade apart. Rol de tahoerepen door volkorenmeel en bak ze in een koekepan in 2 eetlepels olie goudbruin. Verhit in een braadpannetje ½ eetlepel olie en laat de ui en lente-ui zweten tot ze zacht zijn. Blus met de wijn en voeg de bouillon en marinade toe. Breng aan de kook en klop met een garde de MonChou erdoor tot een gladde saus. Leg de gebakken tahoe in de saus en laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer regelmatig om, anders gaat de saus 'aanhangen'. Houd het gerecht warm. Verhit de boter en de olie voor de kool in een sauteerpan. De kool toevoegen en kort sauteren. De bouillon toevoegen en laten sudderen tot de kool beetgaar is. Op smaak brengen met peper en tamari of shoyu. De peterselie en bieslook erdoor roeren.

Serveren: leg in het midden van het bord een torentje rijst en in een cirkel erom heen de ragout en de kool. Garneer met de halve druiven en takje peterselie.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Chinese kool met tahoe"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>