Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 
 

Voor twee personen

Ingrediënten:
 

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Middelgrote aardappels voor twee personen.
  • 50 gram blanke amandelen
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 4 geschrapte worteltjes
  • ½ pak burgermix (Zonnatura of natuurwinkel)
  • 1 ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • tamari of shoyu en peper
  • 6 eetlepels kerriesaus (flesje).
  • 2 theelepels majoraan
  • Bloemkool voor twee personen
  • Extra: fruitsalade van seizoensfruit

Bereiding:
Maak in de aardappels een schuine inkeping en wikkel ze in aluminiumfolie.
Gaar de aardappels nu in een voorverwarmde oven van 220 graden (ongeveer 30 tot 40 minuten)
Amandalen en hazelnoten fijnhakken.
In een aparte kom door elkaar roeren: fijngehakte noten , burgermix, ei, kerriepoeder (of kurkuma) tamari of shoyu en peper. Goed kneden en een rechthoekig broodje vormen.
In braadpan de olijfolie met klontje roomboter verhitten en met deksel op de pan het notenbrood zachtjes een minuut of vijftien gaar bakken. Een paar keer omdraaien.
In aparte kom de kerriesaus en majoraan door elkaar roeren.

Serveer de gepofte aardappelen in de aluminium folie met de in plakken gesneden notenbrood en de bloemkool erbij. Kerrie/majoraansaus apart erbij evenals de tomatensalade. Zie salades.
Kerrie/majoraansaus is niet echt nodig, maar wel lekker erbij.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bloemkool met notenbrood"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>