Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 Uit Smaakmakend enigszins aangepast

Gebruik bij voorkeur biologische producten
 
 
Ingredienten: paprika gestoofd met roerei
  • 600 gram paprika, groen, geel en rood
  • 6 scharreleieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • snufje vers gemalen peper
  • beetje zeezout
  • olijfolie om te bakken
Bereiding:
fruit in de olijfolie de fijngesneden  ui en de geperste knoflook, ca. 3 minuten. Voeg daarna de in grove repen gesneden paprika's toe en bak deze even mee. Roer de tomatenpuree, laurierblad, tijm en 100 ml. water erdoor. Voeg zeezout en peper toe en laat alles ca. 45 minuten stoven op laag vuur met deksel op de pan. Klop de eieren los met wat zeezout en snufje versgemalen peper. Roerbak het eierenmengsel op laag vuur bijna gaar en op het laatste moment voegt u het paprikamengsel toe. Serveer met meergranenbrood en tomatensalade

Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprika gestoofd met roerei"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>