Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 

Ingrediënten: Couscous met pompoen

  • 25 gram blanke amandelen 
  • 150 gram couscous 
  • Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 200 gram pompoen in blokjes 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn 
  • 1 dl. groentenbouillon (zelfgemaakt of een blokje)
  • 1/2  eetlepel sesampasta (tahin)
  • 225 gram paddestoelen (champignons, shii-take, en/of nog andere soorten, alleen of gemengd), grote exemplaren gehalveerd of in vieren
  • snufje zout en peper

 

 

 

Bereiding:  

 

 

 

1.      Rooster de amandelen al omscheppend in een droge koekenpan goudbruin. Snij ze grof en hou ze apart.

2.      Meng couscous en rozijnen in een kom, schenk er 2,5 dl kokend water op, laat het mengsel ca 5 minuten wellen en daarna uitlekken in een zeef.

3.      Verhit de olie in wok of braadpan en roerbak hierin de knoflook en rozemarijn ca 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak die al omscheppend ca 3 minuten mee. Schenk de bouillon bij de pompoen en laat deze al omscheppend ca 5 minuten stoven tot al het vocht verdampt is. Voeg de paddestoelen toe en bak die al omscheppend ca 5 minuten mee. Voeg tenslotte de gewelde couscous met rozijnen en amandelen toe en warm het gerecht goed door.

4.      Maak op smaak af: roer de sesampasta erdoor, wat versgemalen peper en indien gewenst wat zout.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen met couscous"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>