Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Italiaanse spinazietaart:
 

  • 1 pakje bladerdeeg (roomboter)
  • olijfolie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 250 gram champignons (liefst biologisch)
  • 250 gram feta
  • 1 pakje bladspinazie (diepvries) of 750 gram verse spinazie fijngesneden
  • 10 zongedroogde tomaten (bij Turkse of Marokkaanse winkels goed en niet duur)
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • tamari of shoyu en peper
  • 2 losgeklopte eieren (liefst scharrel of graseieren)
  • Voor tomatensalade zie salades

Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg en de diepvriesspinazie
Fruit de uien en knoflook in de olijfolie, voeg de champignons toe. Indien verse spinazie wordt gebruikt voeg nu ook de kleingesneden spinazie toe en bak die mee tot ze is geslonken. Bij gebruik van diepvriesspinazie deze op het laatste moment toevoegen.
Haal de pan van het vuur en doe alles in een grote mengkom. En vermeng het mengsel met de gedroogde tomaten, de feta, de basilicum en de losgeslagen eieren. Roer er een klein scheutje tamari of shoyu bij en wat peper.
Vet de ovenschaal licht in met een klontje roomboter en bekleed de schaal met het bladerdeeg.
Vul de ovenschaal met het spinaziemengsel en bedek dit met het overhangende deeg en losse deegplakjes. Maak alles bedekt.
Prik wat gaatjes in het bovenste deeg en strijk licht in met olijfolie.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 200 graden en in 20-25 minuten is de taart gaar.
Serveer met tomatensalade. Zie salades 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazietaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>