Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: bloemkool met tofugehakt

  • aardappelen met bloemkool en tofumengsel
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Aardappelen voor vier personen, liefst biologische
  • bloemkool voor vier personen
  • Bakje tofugehakt
  • 200 gram champignons (liefst shiitake erbij)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleingesneden tomaten
  • handvol gedroogde Italiaanse kruiden
  • Extra: wortelsalade met rozijnen.


Bereiding:
Kook de aardappelen (gaar) en de bloemkool (beetgaar) in aparte pannen in niet al teveel water gaar.
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie een minuut of vijf (niet te hoog vuur) en voeg daarna de tofugehakt toe. Na vijf minuten de champignons erbij en de Italiaanse kruiden en laat alles een minuut of vijf/tien sudderen, tot alles gaar en smeuiïg is.
Meng de heel fijn geraspte worteltjes met een handjevol rozijnen en een dressing van appeldiksap, citroensap, olijfolie en wat van de Italiaanse kruiden.

Serveer aardappelen, bloemkool en een portie tofumengsel apart van elkaar op een bord en doe er een flinke portie salade bij.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Andijvie met tofugehakt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>