Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. Bewerkt van AH recept.

Ingrediënten: Gevulde paprika met geitenkaas (voor twee personen)

  • 300 gram aardappels (liefst biologisch)
  • 2 rode paprika's
  • 3 bosuitjes
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • bakje tomaten tapenade (makkelijk ook zelf te maken van gedroogde tomaten, verse tomaten, olijfolie, wat olijven en bv. Italiaanse kruiden
  • extra: ovenschaal
  • verse pasta of zilvervliesrijst en salade naar eigen keuze

Bereiding:
Aardappels schillen en beetgaar koken. daarna in kleine blokjes snijden.
Paprika's in lengte halveren en zaadlijsten verwijderen
Bosuitjes fijnsnijden, olijven klein snijden. En kort roerbakken in de olijfolie, doe ook even de gare aardappelstukjes erbij.
Meng dit mengsel met de geitenkaas en de tapenade (hou twee eetlepels achter)
Vul nu de paprika's met het mengsel van geitenkaas en tapenade.
Leg de paprika's in de ovenschaal naast elkaar en giet de rest van de tapenade vermengd met 1,5 dl. water rondom de paprika's. Mag ook een tomatensaus zijn vermengd met bv. wat crème fraiche
Zet de schaal een twintig tot dertig minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C.

Serveer met beetgaar gekookte verse pasta of zilvervliesrijst en een salade naar keuze. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprika's gevuld met geitenkaas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>