Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande, aangepast.

Ingrediënten: Aubergine met sinaasappelcouscous
 

  • 250 gram couscous 
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet )
  • 3 Aubergines in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 ui gesnipperd.
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 1 zakje walnoten grof gehakt (ca. 75 gram)
  • 2 eetlepels honing
  • bosje verse koriander (15 gr.) , fijngesneden.
  • zeezout naar behoefte
  • vers gemalen peper naar behoefte
  • 3 ml. Griekse yogurth
  • vershoudfolie

Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui goudbruin, voeg de aubergineblokjes en kaneel en naar behoefte zeezout en vergemalen peper toe en laat het gerecht op laag vuur ca. 20 minuten stoven. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit. roer het sap, de rasp en 300 ml. kokend water door de couscous en veog zeezout en peper toe naar behoefte. Roer de helft van de fijngesneden koriander door de yoghurt. Verdeel het auberginemengsel over de borden , schep de couscous ernaast en schenk wat korianderyoghurt ervoer. Bestrooi daarna alle borden met geroosterde en grof gehakte walnoten en de rest van de fijngesneden koriander.

Geef er een tropische vruchtensalade bij. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine met sinaasappelcouscous"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>