Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  Naar een recept van Willemien

Ingrediënten: Cocktail van worteltjes met grapefruit en kwark.
 

  • 2 grapefruits,
  • 200 gr. worteltjes,
  • 50 gr. rozijnen,
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook,
  • 1 1/2 dl magere kwark.

Bereiding:
Maak de grapefruits schoon, verdeel ze in partjes en snijd deze in blokjes.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze.
Doe de grapefruit, de worteltjes en de rozijnen in een kom.
Roer de knoflook met wat peper door de kwark en schenk het mengsel over het vruchten-mengsel.
Roer alles voorzichtig door elkaar en zet het gerecht ca. 1 uur in de koelkast.
Verdeel de cocktail vlak voor het serveren over vier glazen of schaaltjes.
Mexicaanse bonenschotel met taco's:

Ingrediënten: Mexicaanse boneschotel met taco's
 

  • Verschillende soorten bonen. Bv. bruine bonen, jonge capucijners, kidneybonen, witte bonen
  • Kant en klare taco's (uit supermarkt bv. Fiesta)
  • 1 paprika in stukjes gehakt
  • 1 rode ui
  • knoflook geperst
  • crème fraiche of zure room, 125 ml. (half vet)
  • Geraspte jonge kaas, 150 gram
  • Tofugehakt
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Tamari of Shoyu

Bereiding:
Laat bonen uit potjes uitlekken en spoel ze af met water ( zelf de bonen weken en koken kan natuurlijk ook).
Pers de knoflook, snipper de ui en rul het sojagehakt en bak dit mengsel in de olijfolie. Pas op voor aanbranden, dus het vuur niet te hard.
Voeg na vijf minuten de paprika toe en de tamari of shoyu (niet teveel)
Na tien minuten de bonen toevoegen en goed door laten warmen.
Vet een ovenschaal in met roomboter, niet te vet.
Vul de taco's met het bonenmengsel en schik de gevulde taco's in de ovenschaal.
Verdeel de crèmefraiche over de gevulde taco's
Strooi de geraspte kaas over de gevulde taco's
Verwarm de oven op 225 graden en laat de ovenschotel daarin staan tot de kaas een bruingele kleur heeft.

Serveer met frisse groene salade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonen ovenschotel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>