Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten pasta met tomatensaus:

  • 1 wortel in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 3 vleestomaten
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • tamari of shoyu
  • 250 gram tofugehakt
  • 400 gram gepelde tomaten op sap
  • 1 laurierblad
  • tamari of shoyu
  • 1 theelepel oregano
  • 500 gram pasta naar keuze
  • geraspte kaas

Bereiding:
Fruit de ui op matig vuur in de olijfolie, voeg daarna kleingesneden wortel, paprika en knoflook toe. Enkele malen omscheppen en ca. 5 minuten meebakken. Tofugehakt toevoegen en meebakken tot het kleurt.
Gepelde tomaten op sap en helft van verse vleestomaten toevoegen, evenals laurier, oregano en beetje tamari of shoyu.  Zachtjes doorkoken tot dikke saus. Intussen de pasta met klein scheutje olijfolie gaar koken. Laatste vijf minuten de rest van de verse tomaten mee laten sudderen. Bestrooi desgewenst met geraspte jonge kaas op het bord bij het serveren
eet er een gemengde groene salade met veel feta en olijven bij. Zie salades  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pasta met tomatensaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>