Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld .

Naar een recept van Ben en Marjon van de website vegplek

Ingrediënten: couscous met chakchouka
 

  • 250 gr couscous
  • 2 eetl groene pesto
  • 5 kleine tomaatjes op olie
  • 50 gr feta
  • een paar takjes verse koriander
  • Bereiding:
  • Overgiet de couscous met kokend water en laat het wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de pesto erdoor.
  • Snijdt de tomaatjes in schijfjes, snijd de feta in kleine blokjes en schep beide om met de couscous.
  • Schep de couscous kegelvormig op een schaal en garneer het met de takjes koriander.
  • Ingrediënten: Chakchouka
  • 2 grote uien
  • 5 eetl olijfolie
  • 1 theel harissa of sambal
  • 500 gr tomaten
  • 1 bakje champignons
  • tamari of shoyu en versgemalen peper
  • 4 eieren (scharrel)

Bereiding chakchouka
Snijdt de uien in ringen.
Verwarm de olie en roer de harissa (sambal) erdoor.
Voeg de uienringen toe en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten.
Snijdt de tomaten en champignons in stukjes en voeg ze bij de uien.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de tomaten zacht geworden zijn.
Breng op smaak met tamari of shoyu en peper.
Maak met een houten lepel vier holletjes in de tomatenmassa en breek in elk een ei.
Zonder roeren nog ca. 8 minuten op het lage vuur verwarmen totdat de eieren gestold zijn.
Serveer couscous en chakchouka samen met een tomatensalade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Couscousschotel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>