Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

 Ingrediënten Toscaans eenpansgerecht voor twee personen

  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 knoflookteentje fijngeperst
  • 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • paar verse blaadjes basilicum gescheurd
  • mespuntje oregano
  • 150 gram gedroogde witte (cannellini) bonen of 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld.
  • 25 gram verse peterselie, fijngesneden
  •  

Bereiding:
Witte bonen 8 uur weken in ruim koud water. Afspoelen en daarna in 1,5 uur gaar koken
Fruit de ui en knoflook zachtjes op matig vuur in de olijfolie goudbruin. Voeg tomaat en paprika toe en bak even kort mee (ca. 2 minuten)
Voeg nu basilicum, oregano en bonen toe en laat goed doorwarmen op zacht vuur. Vlak voor serveren peterselie erdoor roeren.

Serveer met warm volkoren pitabrood en een paprika/tomaten salade
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonenschotel (witte) Toscaans eenpansgerecht"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>