Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Naar een recept uit de Tip
Ingrediënten: champignons met sjalotjes

 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 500 gram verschillende champignons, liefst met Shitake erbij
  • citroensap van halve citroen
  • scheutje tamari of shoyu
  • verse peper
  • 3 eetlepels peterselie fijngeknipt

Bereiding:
Fruit de sjalotjes en knoflook op matig vuur in de olijfolie met klontje boter
Voeg na een paar minuten de gehalveerde champignons toe en doe er 2 eetlepels water bij en het citroensap.
Bak het geheel op matig vuur ongeveer vijf minuten, breng op smaak met de tamiri en wat verse peper en als laatste de peterselie toevoegen.
Serveer met wilde rijst en gemengde groene salade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Champignons met knoflook en sjalotjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>