Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten Italiaanse ovenschotel met peer

  • Farfalle, een strikjes pasta voor vier personen
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 rode paprika's
  • 3 rijpe peren in blokjes gesneden
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 250 gram tofugehakt
  • 2 fijngeperste knoflookteentjes
  • blik gepelde tomaten (zonder toevoegingen)
  • tamari of shoyu
  • Extra: veldsla salade. zie salades

Bereiding:
Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing
Fruit uien en knoflook in de olijfolie en kan daarna de tofugehakt mee op matig vuur.
Voeg tomaten toe en laat geheel even pruttelen. Breng op smaak met tamari of shoyu en eventueel een snufje peper
Vet een ovenschaal licht in en doe de gare pasta erin.
Vermeng deze nu met de in stukjes gesneden rauwe paprika en bedek de pasta met de stukjes peer en daaroverheen de tofu/tomatensaus.
Licht bestrooien met geraspte jonge kaas.

Laat de schotel ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C. Eventueel afdekken met aluminiumfolie om verbranding van de schotel te voorkomen.

Serveer met een veldslasalade.zie salades


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentenmix met peer uit de oven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>