Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit SLA

Ingrediënten: gevulde chili's uit de hemel

  • 4 grote Turkse pepers (of paprika's)
  • 500 gram paddestoelen, bij voorkeur Shiitake erbij, in stukjes gesneden
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 dl kookvocht van witte of bruine bonen
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel rode chilipoeder
  • wilde rijst voor 4 personen


 

Bereiding:
Rooster de pepers in een voorverwarmde oven (225 graden C) tot ze zacht zijn (niet laten verbranden)
Fruit de paddestoelen in de olijfolie tot ze zacht zijn, voeg wat tamari of shoyu en peper toe en pureer ze daarna
Vul de pepers met het paddestoelenmengsel
Fruit de knoflook en voeg de bonenvocht, bouillon en chilipoeder toe en laat het enkele minuten sudderen.
Maak de pepers warm in de oven en serveer met warme knoflooksaus eroverheen en wilde rijst en een frisse fruitsalade van seizoensgroenten. Zie salades.


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Chiliis uit de hemel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>