Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: Kerrietaart met tofu

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Rooomboterbladerdeeg
  • 250 gram Tofublokjes
  • 400 gram roerbakgroenten zoals klein gesneden bleekselderij, paprika, tomatenstukjes, doperwtjes, klein gesneden worteltjes, champignons (Shiitake) enz. Varieer naar eigen smaak.
  • 30 gram santen (kokos)
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kurkuma of kerrie
  • tamari of shoyu
  • Extra: seizoensfruitsalade naar eigen smaak

Bereiding:
Ontdooi 5-7 roomboter bladerdeegplakken
Roerbak de goed gewassen en kleingesneden roerbakgroenten een minuut of wat in de olijfolie met roomboter op niet al te hoog vuur. Voeg daarna de tofublokjes toe en voeg kurkuma of kerriepoeder en tamari of shoyu toe en roer alles lekker door elkaar en bak nog een minuut of vijf.
Klop eieren los met wat water en de santen en de kaas.
Doe het groentenmengsel in de met bladerdeeg beklede ovenschaal (quichevorm) en giet het eieremengsel eroverheen.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en geelgekleurd in een voorverwearemde oven van 200 graden C. Serveer met fruitsalade naar eigen smaak van seizoensfruit. Bv. aardbeien, bessen enz.  

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kerrietaart met tofu"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>