Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:

  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • 500 gram pompoen
  • 2 laurierblaadjes
  • theelepel kerrie of kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen koriander (niet teveel gebruiken, smaak overheerst snel.)
  • takje verse koriander
  • 3 dl. Kippenbouillon
  • 75 gram walnoten
  • 4 vellen spinazielasagna
  • 1/8 l. droge witte wijn
  • 2,5 dl crème fraiche
  • enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding:
Saffraan weken in 3 eetlepels warm water
Knoflook fruiten in olijfolie en blokjes pompoen toevoegen. Verschillende keren omscheppen.
Kruiden (niet de verse koriander en basilicum) en helft van kippenbouillon toevoegen en zacht koken tot pompoen zacht is.
Walnoten ondertussen kort roosteren in koekenpan en lasagna beetgaar koken in ruim water.
Rest van bouillon, saffraan met weekwater en wijn inkoken tot ca. 2 dl. Saus. Crème fraiche al roerend toevoegen en inkoken tot gebonden saus.

Serveer zo:
Over bord uitgelekte lasagnavellen verdelen
Pompoenmengsel over de helft van de lasagnavellen verdelen en de andere helft van de lasagna erover vouwen. Je krijgt als het ware een gevuld pakket. Daarover gieten we de gebonden saus en bestrooien het geheel met de fijngehakte walnoten met fijngesneden koriander en basilicum

Lekker met veldslasalade.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen met ravioli en saffraansaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>