Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten kruidige pompoen met paddestoelen: Aangepast naar een recept van Alma Huisken (AD)
 
  • 1 grote oranje pompoen (ca. 1 kg.)
  • 10 jeneverbessen, fijngemalen en 16 jeneverbessen, plat geplet met een zwaar mes
  • 2 theelepels gedroogde salie, verkruimeld
  • 4 eetlepels roomboter zonder zout
  • 50 gram shi-takes, heel fijngesneden
  • 1-1,5 wijnglas halfdroge witte wijn
  • wat vers gemalen peper
  • Pasta naar keuze voor vier personen.
  • Extra: bakpapier voor de oven
  • Voor tomatensalade Zie salades

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Hak de ongeschilde, maar wel goed gewassen pompoen in vier stukken. Verwijder de zaden en keep het vruchtvlees 6-8 keer in.
Roer de gemalen jeneverbessen en salie door de roomboter en wrijf dit mengsel stevig in de inkepingen en bestrijk de pompoenstukken (vruchtvleeszijde) met de resterende boter.
Verpak nu de stukken pompoen in ingevet bakpapier en bak deze 44-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Meng de fijngesneden shi-take met de geplette jeneverbessen en kook deze in de wijn met toevoeging van de versgemalen peper en laat alles een minuut of 30 pruttelen op laag vuur.

Open de pakketjes met de pompoen en lepel de paddestoelensaus over de schijven pompoen. Serveren met pasta (bv. groene tagliatelli) bestrooid met wat geraspte Emmenthalerkaas en tomatensalade.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen met paddestoelen en jeneverbessen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>