Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 

Ingrediënten gevulde portobello's

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • tamari of shoyu
  • olijfolie
  • 600 gram groene kool fijngesneden
  • 2 uien klein gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels rode of groene pesto
  • 4-6 grote portobello's (afhankelijk van grote eters of niet)
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiding:
Kook de rijst gaar
Roerbak de groene kool in de olijfolie ongeveer 3 minuten. Voeg de uien en knoflook toe en bak het geheel nog een minuut of drie. Voeg daarbij de stukgesneden tomaten en bak nog 3 minuten op matig vuur.
Bak in aparte pan de portobello's in olijfolie ongeveer 8 minuten op matig vuur
Roer de rijst door het groene kool mengsel en vul de portobello's hiermee.
Bestrooi met kleine stukjes tomaat en peterselie en serveer met de rest van de vulling als groente erbij.
Serveer extra een salade van veldsla. Zie salades 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Champignons: Gevulde portobellos"

  • Suzan :
    De pesto mist in de bereiding van het recept. Deze zou samen met een teen knoflook aan de protobello's worden toegevoegd. Deze worden samen met de olijfolie verwarmd.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>