Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: raapsteeltjesstamppot met rammenas

  • 1,5 kg. Aardappelen (liefst biologisch)
  • 3 bossen raapsteeltjes
  • 1 rammenas
  • 150 gram jonge kaas in blokjes gesneden
  • scheutje sojamelk
  • klontje roomboter zonder zout
  • peper
  • theelepel nootmuskaat

Bereiding:
Kook de aardappelen in niet al teveel water gaar en zet de afgegoten aardappelen op een heel laag vuur om warm te houden. (Bewaar wat kookvocht voor de pureesaus)
Maak de raapsteeltjes schoon (wortels eraf) en was ze goed.
Verwarm twee kopjes sojamelk, wat bewaard aardappelvocht en roer daar 1-2 eetlepels roomboter door en maak zo een soort saus.
Maak met een garde van deze saus en de gekookte aardappelen een luchtige puree.
Vermeng de grof gesneden raapsteeltjes, de kaasblokjes, de nootmuskaat en de peper door de puree.
Rasp de geschilde rammenas en vermeng dit door de puree. En verwarm nog even door.

Serveren met een fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Raapsteeltjes stampot met rammenas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>