Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: paddestoelen met geitenkaas en per en notenrijst  

  • 500 gram gemengde paddestoelen (Grotchampignons, shi-take, platte champignons, weidechampignons enz.).
  • 4 eetlepels roomboter  
  • notenrijst voor 4 personen
  • 2 handperen
  • 300 gram geitenkaas in plakken  
  • 1 liter groentebouillon  
  • rucolasla 
  • tamari of shoyu en versgemalen peper.

Bereiding:

De rijst koken in groentenbouilllon volgens gebruiksaanwijzing. Paddestoelen schoonvegen en in stukken snijden/scheuren. Peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Peer en citroensap/honing dressing door rucolasla mengen. Grill voorverwarmen. In koekenpan roomboter verhitten. Paddestoelen ca. 4 minuten bakken, pittig op smaak brengen met tamari en peper. Geitenkaas in 8 plakken snijden. Op bakplaat op elk stuk bakpapier van ca. 20 x 20 cm plak kaas leggen. Paddestoelmengsel erop scheppen. Afdekken met rest van kaasplakken. Bakplaat onder grill plaatsen tot kaas smelt. Paddestoelengratin van bakpapier op bord schuiven. Serveren met rucolasalade en notenrijst.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paddestoelen met geitenkaas en peer en notenrijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>