Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten pompoen met feta en couscous:
 

  • Ca. 750 gram pompoen
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram fetakaas
  • 4 takjes munt
  • twee teeentjes knoflook fijngeperst
  • ½ eetlepel citroensap
  • tamari of shoyu
  • Extra: tomatensalade (zie salades)

Bereiding:
Pompoen in stukken snijden en schillen, zaadjes verwijderen en raspen met een grove rasp of keukenmachine.
Bak op laag vuur de geraspte pompoen gaar in de olijfolie. Regelmatig even roeren. Daarna pompoen goed uit laten lekken.
In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
Couscous garen volgens gebruiksaanwijzing
Feta in kleine blokjes snijden.
Munt wassen en fijn snijden.
Pompoen in kom doen en de fijngeperste knoflook erdoor roeren. Munt, feta, 2 eetlepels olijfolie en citroensap er doorroeren. Op smaak brengen met wat tamari of shoyu.
Nu het geheel nog even doorwarmen op laag vuur en pijnboompitten erover strooien.

Serveer met couscous en een eenvoudige tomatensalade.(zie salades)
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen met feta en couscous"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>