Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gepocheerde eieren met paprikasaus en witlof
 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's, 1 groene paprika
  • eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • 6 dl. groentebouillon
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • tamari of shoyu
  • 4 eieren
  • Aardappelen (liefst biologische)
  • Witlofsalade, zie voor ingrediënten bij salades

Bereiding:
Fruit de kleingesneden uien, knoflook, prei en paprika (groenten goed wassen) in de olijfolie een minuut of vijf
Voeg de kruiden en de helft van de groentenbouillon toe en stoof het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer het groentenmengsel met een staafmixer of keukenmachine en voeg de crème fraiche toe.
Pocheer de eieren 5 minuten in de overgebleven groentenbouillon en schep ze voorzichtig uit de pan (met schuimspaan bv.)

Serveren met gekookte aardappelen en witlofsalade (zie salades )


Plaats een reactie ...

Reageer op "Witlof met paprikasaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>