Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept uit Landleven

Ingrediënten: Pompoenstoofschotel met tofugehakt

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 500 gram pompoen
  • 400 gram tofugehakt
  • stukje verse gemberwortel (2-3 cm.)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels groentenbouillon
  • bosje peterselie voor garnering
  • ei voor kneden tofugehakt
  • tamari of shoyu
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • Extra: verse fruitsalade van seizoensfruit

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing
Maak de pompoen schoon en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes (1-2 cm.)
Maak van het tofugehakt met het ei en wat tamari of shoyu erdoor (mag ook wat peper) kleine 'gehaktballetjes' door ze te kneden, en bak de tofugehaktballetjes in de olijfolie rondom bruin/gaar.
Voeg daarna de pompoenstukjes toe en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes bakken.
Rasp het stukje gemberwortel en breng het samen met de honing, citroensap en de bouillon aan de kook en laat dit op zacht vuur 10 minuten zachtjes koken.
Doe daarna dit gembersiroopje in de pan met de tofugehakt en pompoen en laat het gerecht zo'n 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt. Doe vlak voor opdienen wat fijngesneden peterselie erover als garnering.

Serveer rijst en pompoengerecht apart en een fruitsalade van seizoensfruit naar eigen smaak erbij.
 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen stoofschotel met tofugehakt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>