Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
preistampot met gebakken ananas
 

  • 4-8 zongedroogde tomaten (bij Turkse- of Marokkaanse winkels goed en niet duur)
  • 1 kg. Aardappels (biologisch)
  • 500 gram gesneden en schoongemaakte prei
  • ½ zakje verse peterselie
  • 1 beker creme fraiche (125 ml.)
  • snufje nootmuskaat en peper bijgerechten: gebakken ananas met honing/kruidensaus
    ingrediënten:

     
  •  

 

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing >Bereiding:
    Bereiding preistamppot: Gedroogde tomaten in stukjes snijden en aardappels schillen en ook in vierkante blokjes snijden.
    Prie, aardappelblokjes en tomaten in olijfolie ca. 2 minuten roerbakken. Daarna 1 dl. water toevoegen en zachtjes mengsel laten smoren.
    Aardappelmengsel met pureestamper fijnstampen. Peterselie en creme-fraiche erdoor roeren, zodat een smeuiïge stamppot ontstaat.
    Al roerend op laag vuur heet laten worden en op smaak brengen met nootmuskaat en peper (niet teveel van beide)

    Bereiding gebakken ananas:

    Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
    In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
    In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
    Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer naast de preistamppotschotel of serveer de ananas achteraf als toetje.

  •  

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Preistampot met gebakken ananas na"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>