Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten: linzen met groenten

  • Linzen voor vier personen
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 3 laurierblaadjes
  • tamari of shoyu
  • 500 gram kleingesneden groenten zoals paprika, witte kool, champignons, sugarsnaps, bleekselderij enz. Maak er een soort ratatouille van.
  • 1 ½ eetlepel hot curry
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketomeber)
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 takjes koriander
Bereiding:

Kook de linzen naar gebruiksaanwijzing met als extra de laurierblaadjes erbij.
Roerbak in een wok de kleingesneden groenten. Voeg na een paar minuten de curry, koriander en de kaneel erbij. Voeg na nog eens twee minuten 3 dl. water en het citroensap toe.
Roer nu de gare linzen door de groenten en verwarm het geheel nog een minuut of vijf. Eventueel op smaak brengen met wat tamari of shoyu. Verwijder laurierblaadjes en knip er verse koriander overheen.

Serveren met gemengde groene salade. Zie salades
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Linzen met groenten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>