Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: Roerbakgroenten in broodvorm
 

  • 300 gram spruitjes (klein)
  • tamari of shoyu
  • olijfolie
  • 1 rode en 1 gele paprika in stukken gesneden
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels appelsap met citroensap gemengd (4:1)
  • 8-10 sneetjes meergranenbrood zonder korst
  • 4 plakken zachte geitenkaas a 50 gram
  • 3 dl. zure room
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • Extra nodig: 4 ovenvaste soepkommen Bereiding:
    Kook de spruitjes ongeveer 3 minuten in kokend water.
    Roerbak rode en gele paprika, tomaten, uien, knoflook en de gekookte spruitjes ongeveer 8 minuten in de olijfolie. Roer het mengsel van appelsap en citroensap erdoor.
    Rol de sneden brood plat met een deegroller en bekleed daarmee de soepkommen (bewaar wat brood om de kommen af te dekken).
    Vul deze vervolgens voor de helft met het groentemengsel en leg daarop een plak geitenkaas en vul daarna de soepkom vol met het groentemengsel en dek het geheel af met het gerolde brood.
    Bak deze in een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 15 minuten.
    Meng ondertussen de zure room met de pesto en verwarm dit 2-3 minuten.

    Stort de inhoud van de soepkommen op de borden en giet het roommengsel eroverheen. Garneer met geraspte jonge kaas.

    Serveer met tomatensalade Zie salades
     
  •  

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roerbakgroenten in broodvorm"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>