Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Voor 2 personen

Ingrediënten: Gebakken aubergine met hüttenkäseknoflooksaus
 

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 aubergine
  • tamari of shoyu en peper
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
  • 1 beker Bulgaarse yogurt (125 ml)
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • bosje verse bieslook
  • Extra: Zilvervliesrijst en tomatensalade met veel zwarte olijven en feta
  •  

Bereiding:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing
Snijdt de aubergine aan plakken en laat ze 15 minuten weken in gekookt water (niet koken)
Droogdeppen en bestrooien met wat tamari of shoyu en peper
Bak de plakken aubergine nu op matig vuur goudbruin om en om in de olijfolie met klontje roomboter
Rasp ondertussen de komkommer boven een schaal. Goed uit laten lekken.
In een aparte kom tomaatstukjes, Hüttenkäse, yoghurt en komkomeer met elkaar vermengen. Daarna fijngeperste knoflook en fijngeknipte bieslook erdoor roeren.

Serveer warme aubergineplakken met daarover heen schepje Hüttenäseknoflooksaus apart bij de gekookte rijst en als extra een tomatensalade met veel zwarte olijven en feta erdoorheen Zie salades.

Vergeet niet een goed glas rode wijn erbij
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine met Huttenkaseknoflooksaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>