Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: limoenrisotto met asperges en ei voor 2 personen

  • 350 gram groene asperges in stukjes van ca. 4 cm. gesneden
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • roomboter zonder zout
  • sap en rasp van 1 limoen
  • zilvervliesrijst voor 2 personen
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • scheutje tamari of shoyu
  • 1 volle eetlepel gesneden vers korianderblad
  • Extra: een veldslasalade. Zie salades.

Bereiding:
Fruit de lente-uitjes en limoenrasp een minuut of twee in klein beetje boter. Voeg na ca. 2 minuten de rijst toe en bak deze op matig vuur tot ze glanzend is. Voeg nu deel voor deel 4 1/2 dl. bouillon toe. voeg pas deel toe als het vorige opgenomen is. Kook hierin de rijst in ca. 20 minuten gaar.

Roerbak in een andere pan de asperges in weinig boter een minuutje en voeg de rest van de bouillon toe en smoor de asperges beetgaar in ca. 5 minuten. Breng op smaak met wat tamari of shoyu, maar is niet echt nodig. Breng een pan met ruim water aan de kook met de azijn. Breek een ei boven een soepopscheplepel en laat deze in het water zakken. Herhaal dit met het andere ei. Laat de eieren tegen de kook aan stollen in ca. 4-5 minuten. Geel mag zacht zijn. (u kunt natuurlijk ook de eieren in de schil gewoon zacht koken). Neem met een schuimspaan de eieren uit het water. Roer de Parmezaanse kaas, de koriander en naar smaak limoensap door de risotto. doe er eventueel om het smeuiïg te maken een klein klontje boter bij maar is geen noodzaak. Laat alles een paar minuten intrekken, schep dan de risotto op de borden en verdeel de asperges over de borden. Leg de gepocheerde eieren erop, eventueel nog wat Parmezaanse kaas erover en serveer met een veldslasalade met stukjes ui, tomaat, paprika en wat u lekker vindt en een dressing van limoensap, Italiaanse kruiden, theelepel honing en olijfolie. Zie ook salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Asperges met limoenrisotto"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>