Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten vegetarische goulash: Van www.vegatopia.com en aangepast.

 

  • 300 gram tahoe
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • olijfolie
  • 25 gram roomboter (zonder zout)
  • 50 gram tarwebloem
  • 4 dl. groentenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree (zonder toevoegingen)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 uien, kleingesneden
  • 150 gram champignons (liefst met shiitake erbij)
  • 100 gram rode paprika
  • 2 teentjes knoflook kleingesneden
  • 2 dl. zure room
  • tamari of shoyu
  • voor groene salade zie salades
  •  
Bereiding:
In een pan boter smelten. De kleingesneden uien fruiten tot ze glazig zijn, knoflook en tomatenpuree toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Paprikapoeder toevoegen en naast het vuur de tarwebloem door het mengsel roeren en daarna nog enkele minuen op zacht vuur verwarmen.
Pan van het vuur halen en bouillon toevoegen, gladroeren en aan de kook brengen. Met deksel erop ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.
De courgette en paprika wassen en in stukjes snijden van 1 cm. Ook tahoe in stukjes van 1 cm snijden. Champignons schoonvegen en klein snijden. Taheoblokjes bestrooien met peper en tamari of shoyu, door debloem halen en in de olijfolie lichtbruin bakken. Uit deolie halen, uit laten lekken en tahoeblokjes toevoegen aan de saus. De champignons, paprika en courgette nu ook bij de saus doen en roer er de zure room door.
Op smaak brengen met peper, tamari, tabasco, marjoraan en kleingesneden bladselderij. Maak een lekker dikke goulash. Verdunnen met groentenbouillon.

Serveren met frisse groene salade. Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Goulash, vegetarisch"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>