Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten: Franse tomatentaart broccoli

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Pakje roomboter bladerdeeg
  • 16-20 middelgrote rijpe tomaten
  • paar takjes verse basilicum en verse oregano
  • eetlepel honing
  • 8 fijngeperste knoflookteentjes
  • tamari of shoyu en snufje versgemalen peper
  • ½ citroen fijngesneden
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • extra: broccoli als groente

Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg.
Bekleed een lichtingevette ovenschaal met het bladerdeeg.
Vul deze nu met de kleingesneden tomaten, fijngeperste knoflook en stop tussen de tomaten de fijngehakte basilicum en oregano.
Druppel de honing over de tomaten en besprenkel het geheel met wat olijfolie (extra vierge)
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 150 graden C. in ruim drie kwartier.
Voeg eventueel aan het eind wat gekruimelde fetakaas toe en bak de taart af tot de feta wat is gesmolten. (niet laten verbranden)

Serveer de taart warm in punten met als extra groente beetgaar gekookte broccoli
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Tomatentaart met broccoli"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>