Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: sojabonenschotel met gebakken appels

  • 500 gram sojabonen
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gram schoongemaakte gemengde groenten. Maak drie keuzes (of meer) uit: bv. prei, wortel, groene kool, koolraap, paprika, tomaat, taugè, knolselderij.
  • 1,5 dl. groentebouillon
  • 2 volle eetlepels tarwekiemen
  • handjevol sesamzaadjes
  • klontje roomboter zonder zout
  • 4 handappels
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram gemengde noten (geen pinda's), fijngehakt
  • Extra: wortelsalade. Zie salades.

Bereiding:
Was de sojabonen en week ze nacht in ruim water.
Kook de sojabonen in het weekwater gaar in 2.5 tot 3 uur. Pas op voor overkoken er ontstaat nogal wat schuim. Giet de bonen af.
Fruit de knoflook en uien in de olijolie met roomboter
Voeg daarna de sojabonen toe en de groenten. Voeg ook toe de bouillon, de tamari of shoyu voor de smaak. Breng alles aan de kook en laat het geheel dan zachtjes doorkoken. =een minuut of tien.
Voeg nu de tarwekiemen toe en breng op smaak, indien nodig, met nog wat tamari of shoyu
Schep de massa in een ovenschaal en bedek het geheel met sesamzaadjes. Leg daarop een paar klontjes roomboter zonder zout en plaats de oven een half uur in een voorverwarmde oven van 175 graden C.

Bereiding appels:
Boor en schil de appels. Zet ze in een licht ingevette vuurvaste schotel met een bodempje water. Meng de honing met de nfijngehakte noten en vul hiermee de appels.
Plaats de schotel tegelijkertijd met de sojaschotel in de oven.

Serveer de sojaschotel met de warme gebakken appels en een frisse wortelsalade erbij. Zie salades.
 

Bereiding: Maak de groenten schoon en snijd ze diagonaal in dunne, schuine plakjes. Verhit de olie in een wok en doe er alle groenten, gember en knoflook in. Roerbak 4-5 minuten. Voeg de soja- en zwarte-bonensaus toe en roerbak nog eens 2 minuten. Leg het deksel erop en bak op laag vuur 5 minuten, of tot alle groenten gaar zijn meer nog "beet"hebben. Voeg donkere sesamolie, mie en desgewenst tofu toe en roer alles goed dooreen. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en dien het direkt op. Serveer met gemengde salade. Zie salades


Plaats een reactie ...

Reageer op "Sojabonen met gebakken appels"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>