Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Stew met koolraap Bron: TIP culinair.

· 50 gr. boter
· 1 grote ui, in vieren
· 1 l. groentebouillon
· 500 gr. koolraap, in reepjes
· 6 grote aardappels, geschild, in blokjes
· 2 laurierblaadjes
· 1 el. mosterd (geen grove)
· peper uit de molen en scheutje tamari of shoyu
· 1 prei, in ringen
· 2 grote tomaten, in vieren
· 1 lente-ui, fijngesneden

Bereiding:

Boter verhitten en ui hierin ca. 2 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en koolraap, aardappel, laurier, tamari/shoyu, peper en mosterd toevoegen. Alles voorzichtig omscheppen en met deksel op pan ca. 15 min. laten sudderen. Prei en tomaat erdoor roeren. Stew nog ca. 5 min. laten stoven. Gerecht over 4 diepe borden verdelen en met lente-ui bestrooien. Eventueel met volkorenbrood serveren. Als extra: serveer met  een tomatensalade
 

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Koolraap recept"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>