Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 Ingrediënten Tarly (voorgekookte tarwe) met roergebakken groenten en noten:

  • 500 gram voorgekookte tarwe (Tarly)
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 250 gram peultjes
  • 2 paprika (groen en rood)
  • 2 courgette's
  • 5-7 bosuitjes
  • zakje verse basilicum (100 gram)
  • olijfolie
  • tamari of shoyu

Bereiding:
Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Pel de pistachnoten en hak de cashewnoten grof
Was de paprika's en snijdt ze door midden. Verwijder de stelen, de vliezen en de pitjes en snijdt het vruchtvlees in reepjes.
Snijdt de courgette in blokjes en snijdt de bosuitjes in ringen. Scheur de basilicum in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in een wadjan en roerbak alle groenten ongeveer een minuut of vijf tot acht.
Schep de noten en de tamari of shoyu door het groentenmengsel.
Doe nu het groentenmengsel op de gare tarwe en strooi de basilicum eroverheen.

Serveren met eenvoudige tomatensalade. Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roerbakgroenten met tarly"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>