Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: lasagna met andijvie

  • 1 pak groene lasagna vellen (voorgekookt)
  • 1-1,5 pond andijvie (vers) of diepvries andijvie a la crème (450 gram)
  • 1 bakje tofu-gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol champignons (Shiitake bv.)
  • olijfolie Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 100 gram geraspte kaas (jonge)
  • tamari of shoyu

Bereiding:
Kook de groene lasagnavellen gaar/zacht in ruim kokend water met scheutje olijfolie voor het plakken tegen te gaan.
Was de andijvie goed, snijd aan grove stukken en kook de andijvie een minuut of vijf. Of ontdooi de diepvries andijvie.
Fruit de kleingesneden ui en knoflook vijf minuten in de olijfolie en voeg daarna de tofu-gehakt toe. Bak nog vijf minuten en voeg de champignons toe, daarna de gepelde tomaten erbij en laat het geheel nog even zacht doorsudderen. Breng op smaak met tamari of shoyu

Vet ovenschaal licht in met een klontje roomboter.
Begin met een laagje saus bouw laag voor laag op met lasagnavellen, andijvie, saus en eindig ook met saus. Daarop een laagje geraspte kaas en doe de schotel in een voorverwarmde over (200 graden ongeveer 30 minuten) tot kaas geelbruin wordt.

Serveer met veldslasalade, zie salades  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Andijvie met lasagna"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>