Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten Tempè Goreng met peultjes voor twee personen

  • Zilvervliesrijst voor 2 personen
  • Tamari of shoyu
  • 1 eetlepel gezuiverde tamarinde (Toko) of 1 eetlepel citroensap
  • ½ blok tempè, in blokjes gesneden van 11/2 cm.
  • ½ blok tahoe in blokjes van 1/12 cm. gesneden
  • olijfolie extra veirge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 sjolotje fijngehakt
  • 2 dl. groentebouillon
  • 200 gram wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 150 gram peultjes
  • 6 petehbonen (toko) (5 min.voorgekookt)
  • ½ rood pepertje heel fijn gesneden

Bereiding:
Kook de rijst gaar naar gebruiksaanwijzing
Meng de tamarinde (of citroensap) met 2 dl. heet water en een scheutje tamari of shoyu. Laat de tempe en tahoe hierin ongeveer 15 minuten marineren.
Bak in de olijfolie het sjalotje op zacht vuur. Giet de bouillon op het sjalotje en breng het aan de kook. Voeg nu de wortel en peultjes aan de bouillon toe en kook deze in een kleine tien minuten gaar.
Laat de tempè en de tahoe uitlekken en bak deze dan rondom bruin (ca. 8 minuten) in de olijfolie. Voeg de voorgekookte petehbonen toe en bak deze 1 minuut mee.
Blus het mengsel af met wat tamari en 2 eetlepels water en roer alles goed om.
Serveer met de rijst en misschien heel gek maar ik vind het lekker een witlofsalade met stukjes appel 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Peultjes met Tempè Goreng"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>