Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

 Ingrediënten: broccoli/bloemkool ovenschotel met pasta: Van www.vegatopia.com en aangepast.

  • 250 gram broccoliroosjes
  • 250 gram bloemkool
  • 5 middelgrote worteltjes,
  • kleingesneden 150 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetelepel tarwebloem
  • 2 dl. melk
  • 5 eetlepels groentenbouillon
  • 100 gram geraspte kaas (jonge)
  • peper groene tagliatelli voor 4 personen
  • Voor tomatensalade zie salades

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes 1 minuut en voeg dan de wortelplakjes toe. Laat de groenten nog twee minuten koken. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken. Doe de groenten in een ovenschaal en voeg de doperwten toe. Verhit de olie in een pan en voeg de tarweblom toe. Roerbak 1 minuut. Doe er scheutje voor scheutje de melk bij en laat 3 minuten koken. Haal de saus van het vuur en roer er de helft van de kaas door. Breng op smaak met peper. Verdeel de saus gelijkmatig over de groenten en strooi er de rest van de kaas over. Zet 10 minuten in de oven. Serveren met tagliatelli en tomatensalade. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Broccoli/bloemkool ovenschotel met pasta"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>