Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld .
Een recept van Schiermonniksoog
Ingrediënten: courgette-tagliatelli met zalmsnippers in knoflooksaus
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- Verse bieslook
- Tagliatelli voor vier personen
- 1 courgette
- 300 gram zalmsnippers
- 2 teentjes knoflook
- zes tomaten
- tamari of shoyu
- Extra: koude bietensalade. Zie salades.
Bereiding:
Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing gaar in ongeveer 8 minuten.
Meng de kleingesneden bieslook met 4 eetlepels olijfolie in een aparte kom
Halveer de courgette (goed wassen vooraf) Haal zaadjes eruit met theelepel en schaaf de courgette met raps in lange dunne slierten. Hoe dunner hoe beter. Schep de courgetteslierten door de kokende pasta en laat nog 1 minuut meekoken. Daarna afgieten en warm bewaren (afgedekt in handdoek bv.)
In de olijfolie de zalmsnippers roerbakken ( een minuut of twee/drie) samen met de knoflook.
Op smaak brengen met wat peper en tamari of shoyu, hoewel ik het zonder die toevoegingen net zo lekker vind.
Daarna van vuur af de kleingeknipte bieslook erdoor roeren.
Bak in een aparte pan de grofgesneden tomaten op matig vuur in de olijfolie met een knoflookteentje geperst erbij tot de tomaten zacht zijn.
Serveer de tagliatelli met daaroverheen een lekkere schep zalmsaus en ernaast de warm gebakken tomaten. Eventueel een koude bietensalade erbij. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Aardappeltaart met geitenkaas en witlofsalade
- Aubergine uit de oven met tagliatelli
- Artisjok met pesto en asperges
- Asperge pannenkoeken met bieslooksaus
- Asperges met limoenrisotto
- Asperges met ravioli
- Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade
- Auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta
- Andijvie met nieuwe aardappelen
- Andijvie met tofugehakt
- Afrikaanse groentenschotel met tropische salade
- Abrikozen met rijst
- Andijvie met lasagna
- Aubergine met Huttenkaseknoflooksaus
- Andijviestampot met tofu
- Aubergine met coubareiassaus
- Aubergine gemarineerd en met geitenkaas
- Aubergine met paprika
- Aubergine-feta sandwiches als warme maaltijd
- Asperges in filodeeg met garnalen
- Aubergine met sinaasappelcouscous
- Broccoli/bloemkool ovenschotel met pasta
- Bieten rode met tonijn uit de oven
- Bonenschotel met taco's en avocadosalade vooraf
- Bonenschotel met krokante tortillawraps en avocadosalade vooraf
- Boerenkool met gepofte aardappel en stukje kipfilet
- Broccolisalade met saffraanrijst
- Broccoli met geitenkaas
- Broccoli met pasta
- Boerenkool met pittige kaas
- Bloemkool met notenbrood
- Bonen ovenschotel
- Boerenkooltaart met geitenkaas uit de oven
- Broccoli met geitenkaasjes en avocadosalade vooraf
- Bonenschotel (witte) Toscaans eenpansgerecht
- Broccoli met Shiitake
- Bloemkool met kippenlevertjes
- Buriyani: rijst met gemengde groenten, oosters gerecht
- Champignons in druivenbladeren en met pilafrijst
- Champignonnen taart
- Chili sin carne
- Chinese kool met tahoe
- Champignons met roomsaus
- Couscousschotel
- Chiliis uit de hemel
- Champignons: Gevulde portobellos
- Chili met tofu
- Champignons: Portobello met geitenkaas
- Champignons met knoflook en sjalotjes
- Courgettepizza
- Courgettetaart met mozarella
- Courgette gevuld met ratatouille en tofureepjes
- Courgette met zalmsnippers en knoflooksaus
- Eieren - Provencaalse omelet
- Eierencurry
- Goulash, vegetarisch
- Gele rijst met cashewnoten
- Groene groenten voorjaarstaart
- Groentencurry
- Groentenmix uit de oven met krokante havermoutmix
- Groentenmix met peer uit de oven
- Groentenmix in couscoustimbaal en guacamole
- Groentenspies met hummus van aardperen
- Kikkererwten en pompoen, stoofpotje
- Kip met citroen en zilverliesrijst
- Koolraap uit de oven met jeneverbessen
- Kidneybeans op Antiliaanse wijze
- Koolraap recept
- Kerrietaart met tofu
- Knolselderij met ansjovis
- Kippenlevertjes met perzik
- Kippenlevertjes in rode wijn
- Kip met dadels
- Lamslever met pilav en cranberries
- Lamsoren (zeespinazie) met tatjespap
- Lamsoor (zeespinazie) met omeletjes
- Linzen met groenten
- Linzenschotel
- Paksoi, roergebakken
- Pompoen stoofschotel met tofugehakt
- Peulvruchten met pasta
- Pannenkoekenpizza's met lentesoep vooraf
- Paprikastampot met kaasblokjes
- Paprika's gevuld
- Prei in wrapper met avocadosaus
- Paddestoelen risotto
- Paprika's gevuld met geitenkaas en ansjovis
- Preistampot met gebakken ananas na
- Pompoen met couscous
- Paksoi pakketjes
- Paprika's gevuld met geitenkaas
- Pompoen met paddestoelen en jeneverbessen
- Peultjes met Tempè Goreng
- Pompoen geroosterd met paddestoelen
- Pompoen gebakken met ui en aardappelen
- Paddestoelenmix gegratineerd en met gierst
- Pasta met tomatensaus
- Paksoi met oesterzwammen
- Paprika met bonen en avocado
- Pompoen met feta en couscous
- Pompoen met ravioli en saffraansaus
- Paprika's gevuld met vis
- Paddestoelen met geitenkaas en peer en notenrijst
- Paprika gestoofd met roerei
- Ratatouille met lasagna
- Rodekool met verse appelmoes en gebakken warme ananas na
- Roergebakken jonge groenten met mie
- Raapsteeltjes stampot met rammenas
- Rijst met kerrie en notenmix
- Ratatouille met stokbrood
- Roerbakschotel met tofu
- Ratatouille met roerei
- Rodekool stampot met appeltjes en kruiden
- Roerbakgroenten met tarly
- Roerbakgroenten met cashewnoten en tarly
- Roerbakgroenten in broodvorm
- Roerbakgroenten met tofulasagna
- Rijstschotel met tropische vruchten
- Spinazie met oesters
- Sojabonen met gebakken appels
- Spinazie met yoghurt en witte bonensalade en Turks brood
- Shitake groentengerecht
- Sojabonenbrood voor 8 personen
- Spinazie , enchillada's met tomatensaus
- Spruitjes - aardappeltaart
- Sperciebonen met krielaardappelletjes
- Spitskool met kerrierijst
- Spinazietaart
- Spinazie met ravioli en walnoten
- Sperciebonen met notengehakt
- Spinazie met maccaroni
- Spinazie met zoete aardappelen
- Spinazietaart
- Spinaziepizzaatjes met geitenkaas
- Saladewrap met warme ananas als toetje
- Spruitjes ovenschotel
- Thai Pad voor 2 personen.
- Tofu-groentenschotel met peer en pasta
- Tahoe met veel groenten en zilvervliesrijst
- Tomaten gevuld met tonijngehakt
- Tofuspiesjes
- Taco's met vegetarische vulling
- Tomatentaart met broccoli
- Tofu-groentenschotel met spaghetti
- Tortillataart
- Uientaart
- Vegetarische curry
- Venkel-perentaart
- Witlof met paprikasaus
- Wraptortilla's met warme ananas na
- Worteltjestaart
- Wraps met pikante tofu
- Zomergroenten met geitenkaas
- Zuurkool met ananas
- Zwarte bonen met gebakken banaan
- Zuurkool met jeneverbessen
- Vegetarische recepten, een overzicht van gevarieerde vegetarische warme maaltijden
Plaats een reactie ...
Reageer op "Courgette met zalmsnippers en knoflooksaus"