Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten: provencaalse omelet

  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (Celavita bv. of zelf vooraf koken kan ook)
  • 600 gram roerbakgroenten naar eigen smaak, zoals prei, wortel, broccoli, bleekselderij enz.
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangpunten Houtsmullerdieet)
  • enkele teentjes knoflook
  • 6 scharreleieren
  • 2 eetlepels magere melk
  • peper en tamari of shoyu.
  • extra: fruitsalade van seizoensfruit

Bereiding:
Verhit de olie op matig vuur en bak de aardappelschijfjes een minuut of vijf, al omscheppend. Voeg nu de roerbakgroenten, alles klein gesneden, toe en bak nog een minuut of drie mee. In kom eieren loskloppen met wat melk en peper en tamari of shoyu en giet dit eimengsel bij de aardappelen en groenten. Op matig vuur in een minuut of 20 laten stollen
Serveer eventueel met extra meergranenbrood en fruitsalade van seizoensfruit. 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Eieren - Provencaalse omelet"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>