Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: worteltjestaart
 

  • 50 gram roomboter zonder zout 
  • 100 gram oersuiker als u het niet anders wilt, kan ook zonder, is beter
  • 250 gram wortel geraspt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (in natuurwinkel te verkrijgen) 100 gram spelt of tarwemeel
  • 50 gram gedroogde abrikozen klein gesneden
  • 2 eetlepels pistachenoten, gepeld en grof gehakt
  • 2 eetlepels amandelen, grof gehakt
  • 2 theelepels kardemompoeder
  • Cakevorm en bakpapier
  • Extra: gemengde groene salade met wat extra pistachnoten erdoorheen gemengd

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden C. Cakevorm met bakpapier bekleden. Boter op laag vuur smelten en in een beslagkom schenken. Kardemom, eieren en bakpoeder - en eventueel de suiker, maar liefst zo weinig mogelijk - door boter roeren. Meel zeven en door beslag roeren. Daarna wortelrasp, abrikozen en noten door het beslag roeren. Cakebeslag in cakevorm gieten en in 40-50 minuten bruin en gaar bakken. Af laten koelen en lauwwarm serveren met een uitgebreide gemengde groene salade erbij. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Worteltjestaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>