Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: Volkorenmacaroni met spinaziesaus

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Vol.korenmacaroni voor vier personen
  • Verse spinazie voor vier personen (750 gram tot een kilo)
  • Crème fraiche (125 cl.)
  • Pakje diepvriesdoperwten
  • 1 ui kleingesneden
  • twee teentjes knoflook fijngeperst
  • grofgemalen Parmezaanse kaas (100 gram)
  • Extra: eenvoudige tomatensalade. Zie salades.

Bereiding:
Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing
Was de spinazie en laat deze in aanhangend vocht op matig vuur slinken
Fruit de knoflook en de ui in de olijfolie. Voeg de doperwten toe (hoeft niet te ontdooien vooraf) en daarna de spinazie. Roer alles goed door elkaar en voeg op het allerlaatst de crème fraiche toe.
Strooi bij serveren de Parmezaanse kaas over de schotel en serveer er een eenvoudige tomatensalade bij. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazie met maccaroni"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>